De ce tot mai multi oameni aleg sa isi faca un blog

Internetul si lumea din online devine tot mai dezvoltata si numeroasa pe zi ce trece. Deja exista glume cu nu ai facebook, nu existi, dar acest lucru, in viitor, s-ar putea sa devina chiar o realitate.

Cu toate astea, nici facebook, nici instagram, dar nici alte retele sociale nu sunt ale tale. Prin urmare, chiar daca exista legi, cei care le conduc pot sa le inchida peste noapte sau sa decida sa stearga milioane de conturi doar pentru ca asa vor ei.

Am stabilit inca de la inceput ca prezenta din online este importanta, dar ce te faci daca te trezesti intr-o dimineata fara nici unul dintre conturile tale? Ce faci cu oamenii care te urmareau si unde te pot gasi acestia? Raspunsul este simplu, pe un blog personal al carui control il deti in totalitate.

Beneficiile unui blog personal

  • Din punct de vedere tehnic vei detine controlul total si cu ajutorul unui programator il poti face sa arate exact cum vrei tu;
  • Platesti pentru domeniu si hosting si nimeni nu iti mai poate lua numele din online;
  • Nu exista cenzura, dar s-ar putea sa ai probleme daca postarile tale incita la violenta sau faci declaratii false despre anumite persoane;
  • Ajuta la brandingul personal si te poti face cunoscut prin modul in care scrii sau prin ideile pe care le expui.

Exista multe motive pentru care sa iti faci blog si poate cel mai intalnit este ca au nevoie de un loc in care sa isi expuna ideile sau de un jurnal online in care sa scrie ce mai fac cu viata lor.

Unele bloguri sunt de fapt site-uri care incearca sa ajute oamenii cu diferitele lor probleme. De exemplu, un site de tehnologie poate sa ajute oameni sa aleaga ce gadget sa cumpere, sa faca diferite comparatii pentru acestia, dar sa ofere si alternative la software-uri si tutoriale care sa ii scape de problemele intampinate cu sistemele de operare.

Exista si bloguri prin care iti poti prezenta serviciile. De exemplu un fotograf va avea un portofoliu prin care sa se recomande. Un pilot poate avea o prezentare a curselor la care a participat, trofeele castigate, dar si recomandari generale pentru soferi.

Exemple sunt multe, iar cu cele de mai sus sper ca v-am convins sa luati in considerare ideea de a va deschide un blog personal, fie ca sa va expuneti gandurile sau sa promovati serviciile pe care le oferiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *