Siguranta e pe primul loc – Ai grija de masina ta

Segmentul industriei de autoturisme din Romania reprezinta pentru companiile de automotive, service-uri auto dar si companii de asigurari, o piata emergenta cu potential enorm de dezvoltare din punct de vedere business. Numarul mare de masini prezente pe strazile tot mai aglomerate ale oraselor arata nu doar un factor de natura economica favorabil ci mai degraba un reper de crestere a calitatii vietii oamenilor.

Optiunea de a apela pentru diverse treburi si activitati la autoturismul proprietate personala devine tot mai des uzitata, fapt speculat de anumite domenii de activitate si implicit business-uri care au legatura cu zona auto. Marile orase ale tarii reprezinta principalele zone de atragere a persoanelor tinere dar si calificate fiind un adevarat magnet pentru populatia aflata la inceput de drum din punct de vedere profesional.

Cu toate acestea, atunci cand vine vorba de siguranta auto dar si a participantilor la trafic, marea majoritate a soferilor din Romania ignora elementele principale, lucru care de cele mai multe ori se indreapta tot catre acestia. Autoturismele rulate reprezinta de cele mai multe ori elemente periculoase de care foarte multe persoane nu tin cont.

In urma multor controale foarte multe autovehicule au fost depistate cu probleme esentiale de siguranta, in cazul unora fiind chiar retrase certificatele si placutele de inmatriculare. Acest aspect ridica de cele mai multe ori semne de intrebare asupra sigurantei pe soselele patriei.

Reparatia casetei de directie se regaseste ca si serviciu in portofoliul multor service-uri auto din Romania. Reprezinta un serviciu esential pe care de cele mai multe ori, masinile rulate il necesita. O parte dintre noi probabil ca ne-am confruntat cel putin macar o data cu aceste probleme iar alegerea unui service bun este din nou o provocare pentru soferii si proprietarii de autoturisme din tara.

Actualele probleme ale masinilor participante la trafic ajung sa fie analizate de firmele din industria automotive inca de acum cativa ani. Tehnologia vine si ea cu un aport si o contributie aparte venind spre a spori confortul soferilor dar si a pasagerilor. Accentele puse pe siguranta, reprezinta in cele din urma un element definitoriu pe lista celor din acest domeniu.

Multi dintre inginerii din domeniu mentioneaza cateva repere atunci cand vine vorba de siguranta auto. Caseta de directie reprezinta un element cheie esential atunci cand vine vorba de siguranta in trafic dar si referitor la durata de viata a autoturismului. In acest sens specialistii recomanda sa apelati la service-uri de profil specializate atunci cand vine vorba de a repara caseta de directie.

Fie ca veti incepe sau nu sa acordati un interes mai mare domeniului sigurantei rutiere, fie ca nu autoritatile atrag atentia prin campanii generale de informare a populatiei asupra riscului la care acestia se expun dar si la consecintele ce pot avea loc in urma unor posibile incidente. Din pacate la capitolul siguranta rutiera, Romania ocupa un loc codas, numarul accidentelor dar si al victimelor, reprezentand un procent ingrijorator.

Poate ca lucrurile se vor schimba iar oamenii vor constientiza mai mult riscurilor la care se expun, in special atunci cand masina ajunge sa aiba o vechime mai mare de 20 de ani dar si un grad de uzura ridicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *