4 Actiuni inainte de pornirea unei afaceri care va maximizeaza sansele de succes
Identificati o idee creativa
Cele mai de succes afaceri au inceput toate din acelasi loc: o idee. Ganditi-va la o idee de afaceri ca fiind samanta firmei Dvs. Aveti nevoie de ea inainte de a putea incepe sa adaugati ingrasamant, sa udati si sa cresteti plante complementare. Cu alte cuvinte, inainte de a putea face toti pasii de mai jos, asigurati-va ca aveti o idee solida pentru noua Dvs companie – pe asta se bazeaza afacerea. Care este un serviciu unic pe care il puteti oferi? Unde exista un gol pe piata pe care il puteti umple?
Scrieti un plan de afaceri
Dupa identificarea unei idei de afaceri, expertii de la o companie de infiintari SRL Bistrita sunt de acord ca scrierea unui plan de afaceri este urmatorul pas pe care ar trebui sa-l faceti. Crearea unui plan de afaceri reflecta un nivel real de angajament, dar totodata ii si obliga pe potentialii proprietari de afaceri sa raspunda la intrebari esentiale, si uneori provocatoare, de la inceputul procesului de dezvoltare.
Un plan de afaceri este de asemenea primul lucru pe care il va solicita orice potentiali investitori, pentru ca le va oferi o imagine detaliata despre afacerea propusa, nivelul dvs. de expertiza in industrie, intelegerea oportunitatii, precum si cerintele financiare si potentialul avantaj.
Cunoasteti concurenta si piata
Nu este nimic in neregula cu un pic de competitie – asta le permite proprietarilor de afaceri sa inoveze si sa-si dezvolte produsele si serviciile in mod continuu. Cunoasterea pietei careia i se adreseaza afacerea dvs., a ceea ce face concurenta dvs. si a modului in care firma dvs. se incadreaza in acest peisaj este esentiala in stabilirea afacerii dvs.
Includerea acestor informatii in planul dvs. de afaceri va demonstreaza cunostintele aprofundate despre industrie pentru firma propusa. Fara aceste informatii, niciun investitor serios nu va dori sa se implice, si va fi greu sa iesiti in evidenta pe piata. Site-ul https://www.infiintari-firme.net va recomanda sa va cunoasteti industria, sa va cunoasteti concurenta, si sa intelegeti cum afacerea Dvs va aduce ceva in plus pe piata.
Finantati-va afacerea
Cu exceptia cazului in care sunteti contabil, aveti o diploma in finante sau sunteti un investitor sofisticat, veti avea nevoie de ajutor pentru a rezolva aceasta parte a planificarii dumneavoastra inainte de lansare. Investitorii vor dori sa stie de cati bani va avea pentru inceput firma dumneavoastra, si de cat va avea nevoie in viitor. Indiferent de unde vor veni veniturile, enumerati-le in planul dvs. de afaceri.
Veti folosi capitalul propriu pentru a incepe? Veti avea nevoie de un imprumut pentru a face primii pasi? Sunteti dispus sa renuntati la cateva procent din afacerea Dvs in schimbul finantarii? Veti avea vanzari in ziua in care deschideti usa firmei? Toate acestea sunt intrebari critice care au nevoie de raspuns.
Indiferent cum planuiti sa va finantati afacerea, includeti aceste informatii in planul dvs. de afaceri. Pe piata exista multi investitori, si ei au vazut (aproape) totul. Nu presupuneti ca nimeni nu va investi doar pentru ca nu aduceti si niste capital la masa. Investitorii doresc de obicei sa stie trei lucruri:
- Cat costa?
- Pentru cat timp?
- Care este strategia de iesire?
Daca raspundeti la aceste trei lucruri intr-un mod care aduce satisfactie unui investitor, atunci este foarte probabil sa ajungeti la o intelegere.