Activitati sportive pentru micutul tau – Cum alegi?

Orice copil vrea sa faca sport si sa alerge, sa se imprieteneasca mereu cu alti copii. De aceea miscarea este parte integranta din viata lui. Insa exista si anumite preferinte de care parintii trebuie sa tina cont si pe care este bine uneori sa le urmeze pentru o cariera sau pentru a avea un program legat de acestea. Iata cum anume poti sa stii ce fel de sport se potriveste pentru copilul tau:

Fii atent la ceea ce spune copilul

Adeseori copilul lasa indicii in ceea ce priveste preferintele sale personale. El sau ea iti va spune direct ca isi doreste sa mearga la balet sau la gimnastica, fie la fotbal sau la basket. Parintii se pot descuraja atunci cand isi duc fata sau baiatul la aceste activitati si copilul nu mai vrea sa mearga peste cateva saptamani sau chiar luni. De asemenea isi pierd interesul si cand profesorii nu aduc feed-back pozitiv. De aceea este de luat in calcul ce anume se petrece la acele ore de sport sau miscare si cat de mare este impactul, implicarea profesorilor. Dupa ce s-a stabilit de exemplu ca un profesor este implicat, iar copilul pur si simplu a pierdut interesul se poate discuta cu el pentru clarificarea situatiei. Se pot pune intrebari de genul acesta: „ ce simti cand mergi la..” sau „ce te face sa nu mai vrei”?

Preferintele in functie de personalitate

Un copil care este mai atent la felul in care se misca, care prefera un anumit tip de muzica sau unul care simte nevoia sa se manifeste intr-o anumita directie, poate sa iti dea un indiciu care sa te ajute. De exemplu un copil care va merge la balet, va fi cel mai probabil cu inclinatii muzicale sau cu o gingasie in exprimare, in gestica. Un alt copil, potrivit pentru rugby, poate sa fie mai energic, cu dorinta de a alerga, de a castiga, de a fi in competie, si asa mai departe.

Fii atent la implicare

Implicarea, pasiunea, perseverenta, dorinta copilului de a merge mai departe, sunt semne ca este pe drumul cel bun. Daca incerci sa ii propui un anumit sport si nu este deloc interesat, atunci este cazul sa il schimbi. Vei stii ca ai facut ceea ce trebuie atunci cand copilul este dornic de urmatoarea sedinta, cand vrea sa mearga mai mult la orele respective sau cand viseaza ca va face o cariera din asta. Indiferent de viitor, acela este un sport potrivit pentru el in acel moment. Mai tarziu se poate sa realizeze si altceva, insa atunci este varianta buna, de evolutie si crestere interioara cu sens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *