Care sunt beneficiile de a avea un covor curat in casa ta?

Covoarele sunt o afacere mare in zilele noastre. Sunt cel mai popular tip de pardoseala pentru casa. Avand in vedere moliciunea si caldura lor, acestea adauga un sentiment de lux si confort pe care suprafetele dure ale podelei pur si simplu nu le pot oferi. Totodata, covoarele actioneaza ca filtre in casa, dar pot actiona si ca un depozit de firimituri de alimente si bauturi varsate. Acestea colecteaza murdarie, resturi si bacterii din viata de zi cu zi. Totul suna grozav, nu? Sigur, dar ca toate filtrele, ar trebui golit la un moment dat, nu?

Un covor curat este fundamentul unei case confortabile. Cu toate acestea, un covor prost intretinut poate fi cauza unor probleme de sanatate nebanuite. Curatarea regulata a covoarelor, pe langa imbunatatirea aspectului casei si prelungirea duratei de viata, are numeroase beneficii pentru sanatate, prezentate de pagina Spalatoriecovoare.net in continuare:

Ajuta la prevenirea mucegaiului nesanatos

Riscul de aparitie a mucegaiului si a altor bacterii nesanatoase in covoarele murdare este mult crescut in zonele unde covorul este expus la umiditate. Zonele din jurul pieselor mari de mobilier in care fluxul de aer este redus pot oferi de asemenea un mediu perfect. Cand ploua, umiditatea poate ajunge in interior, si apoi se poate scufunda in covoare, unde favorizeaza mucegaiul si cresterea lui. Studiile au aratat ca mucegaiul este de fapt mai daunator decat fumatul, deoarece produce spori in plamani, ducand la boli grave de sanatate, explica angajatii de la numeroase firme de curatat covoare Craiova.

Prevenirea acarienilor de praf

Acarienii sunt microscopici. Ei ne colonizeaza casele, si cei mai multi dintre noi probabil nici macar nu sunt constienti de existenta lor. Avand in vedere acest lucru, atunci cand are loc o infestare, cei mai multi dintre noi probabil nici macar nu sunt constienti de ce se intampla. Fecalele acarienilor sunt cele care provoaca reactii alergice ‚Äď aceste articule microscopice sunt usor de inhalat atunci cand o zona infestata este perturbata. Suna dezgustator, nu? Ei bine, ia in considerare acest lucru: aproximativ o jumatate de lingurita de praf poate contine pana la 20.000 de acarieni. Atunci ia in considerare cat de mare este spatiul tau pe covor, chiar si in cea mai mica camera din casa ta.

Dormi mai bine

Ritmul nostru respirator se schimba atunci cand dormim, astfel incat ritmul nostru respirator scade si devine mult mai stabil. Deci, pe cat de important este aerul cand esti treaz, pe atat de important este si cand dormi. Ia in considerare ca probabil petreci aproximativ 6-8 ore pe zi dormind in aceasi camera in fiecare zi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *